Meetdiensten

Voor zowel de klein- als de grootverbruikaansluitingen worden meetdienstkosten betaald...

Voor zowel de klein- als de grootverbruikaansluitingen worden meetdienstkosten betaald. Echter is dit bij de kleinverbruikaansluitingen een vastgesteld bedrag, dat u via de leverancier aan de netbeheerder betaald. Deze kosten zijn niet te beïnvloeden. Bij de grootverbruikaansluitingen (>3x80A of >G25) daarentegen worden de meetdiensten sinds enige tijd rechtstreeks via het meetbedrijf aan u in rekening gebracht.

Doordat de meetdienstmarkt een vrije markt geworden is, kan er op basis van onze collectieve afspraken flink bespaard worden op de huidige meetdiensttarieven. Via onze collectieve afspraken zijn de meetdiensttarieven van onze klanten tot wel 60% afgenomen. De gemiddelde besparing bedraagt zo’n € 300,- excl. BTW per jaar per aansluiting.

Naast een mooie financiële besparing, wordt er tevens gedurende het gehele contract kosteloos toegang verstrekt tot het online dataportal van het meetbedrijf. Hierdoor kunt u op ieder gewenst moment inzicht krijgen in het verbruik, maar bijvoorbeeld ook in de maximale afgenomen belasting.

Slimme meter en prio-plaatsing (kleinverbruik)

Alle analoge meters moeten sinds eind 2020 vervangen zijn door digitale meters. Deze digitale meters zijn op afstand uitleesbaar en worden daarom ook wel ‘slimme meters’ genoemd.

Alle netbeheerders hebben in een planningsoverzicht een periode aangegeven wanneer een bepaalde postcode aan de beurt is, echter is deze vaak maar voor 12 maanden vooruit inzichtelijk gemaakt.

Om toch eerder in bezit te komen van de slimme meter kunt u gebruik maken van een prioriteitsplaatsing, ook wel prio-plaatsing genoemd. De kosten hiervoor zijn per netbeheerder verschillend, maar gemiddeld zo’n € 65,-. Door middel van de prio-plaatsing dient u binnen 2 maanden in bezit te zijn van de slimme meter.

Ook voor het aanvragen en het begeleiden van de prio-plaatsingen kunt u bij ons terecht!Terug naar dienstenoverzicht