08.08.19

Laatste kans op SDE+ subsidie

Voor de productie van hernieuwbare energie kan onder bepaalde voorwaarden subsidie aangevraagd worden, de zogenoemde SDE+ subsidie. Op deze manier stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland.

Voor de tweede en laatste openstellingsronde van 2019 is een bedrag van € 5 miljard beschikbaar gesteld. De inschrijving hiervoor loopt van 29 oktober t/m 14 november en is tevens de laatste in de huidige vorm. Per 1 januari 2020 treedt namelijk de SDE++ in werking. Het grote verschil met de huidige SDE+, is dat de focus niet meer ligt op het produceren van hernieuwbare energie, maar op het reduceren van de CO₂-uitstoot. Daarnaast zal er nog maar eenmaal per jaar een openstellingsronde zijn.

Door bovenstaande wijziging zullen meerdere duurzame technieken, zoals bijvoorbeeld CO₂-afvang en –opslag, zich beroepen op één en dezelfde subsidiepot, waardoor uiteindelijk minder zonnepaneelprojecten subsidie toegekend zullen krijgen.

Wie slim is wacht niet tot 2020, maar profiteert nu nog van de allerlaatste SDE+ subsidiemogelijkheid!

Vragen? Neem gerust contact met één van onze energieadviseurs op, op telefoonnummer 010-3007888 of door een e-mail te sturen naar contactformulier@cld.nl.Terug naar nieuwsoverzicht